Ziua 11 - Pontikonissi, Pantokrator si Acharavi

Azi e senin. Mergem la Pantokrator.

Dar mai intai dam o fuga un pic mai la sud de Kerkyra la Pontikonissi. Vedem manastirea, o vizitam si o admiram. Cumpar de la ea amintire o icoana.
From 2008-09 11 Corfu - Pontikonissi & Pantokrator & Acharavi

Ne urcam in masina, ne luam inima in dinti si hai sus pe munte la 917m. Si urcam si urcam, de parca nu se mai termina.
Lasam maslinii la altitudini mai mici de 350m, trecem prin 2 satulete autentice de munte si ne continuam urcarea. Ajungem pe platou si in fara se vede o statie pe varful tuguiat al muntelui. Ajungem in fine sus, eu cu inima cat un purice dupa ce urcasem cu micul nostru Matiz pe atatea serpentine. Sus aici, e ca-n cer ... se vad marginile insulei si alte tarmuri ale Greciei, Albaniei sau ale altor insule. O panorama de nedescris in toate directiile.
From 2008-09 11 Corfu - Pontikonissi & Pantokrator & Acharavi

Facem un set de poze, urcam pe jos pana la manastire apoi luam masina si coboram pe versantul nordic al muntelui. Ne oprim la plaja din Acharavi. Ne intamplina un vant puternic si valuri mari. Ramanem sa mancam si apoi pornim sa vedem tarmul nord estic al insulei. Prima oprire, doar pentru poze, este la Agios Spiridonas, aproape de cel mai nordic punct al insulei. Plaja frumusica dar cam parasita pentru orele serii. Mai departe ne oprim la Kassiopi, apoi inconjuram oraselul pe tarmul marii. Cum incepuse sa se cam intunece ne mai oprim doar o singura data la Kouloura, o plaja mica si pitoreasca dar ascunsa dupa o stanca impadurita.

Ajunsi la hotel, ne desaram :D si iesim cu masina in orasul vechi. Facem o plimbare placuta profitand de seara calduroasa din Corfu.

Poze de la Pontikonissi, Pantokrator si Acharavi

Niciun comentariu: